Név:    
     
  Email cím:    
 
 
 
aktuális hírlevél
korábbi hírlevelek listája
   
    Orsi órái 2016-ban szünetelnek.

   


 

 

Yoga Sportolóknak

A "National Elf" vagyis a német foci válogatott már évek óta foglalkoztat jóga oktatót és integrálta edzéstervébe a jógát. Ez a kezdeményezés egyre népszerűbbé válik világszerte, egyre több csapat és egyéni sportoló iktatja be felkészülésébe a jógát, hogy teljesítményét, hatékonyságát növelje. Milyen plusszt ad egy sportoló számár a jóga rendszeres gyakorlása?

A sportolás gyakran komoly kihívások elé állítja az embert. Amikor sportolunk, célokat tűzünk ki magunk elé. Egy helyezést egy versenyen, időcsúcsúcsot, centimétereket, kilométereket vagy kilogrammokat. Ám a test olykor korlátokat állít az álmok megvalósítása elé. Nem elég erős, nem elég vékony, nem elég gyors vagy nem elég rugalmas. A test egy csodálatos műszer. Ritkán gondolunk bele, hány különböző folyamat, sejt és ideg tökéletes összehangolódására van szükség ahhoz a látszólag egyszerű mozdulathoz, hogy egyik lábunkat a másik elé tegyük.

De a testen túl az elme összeszedettsége is szükséges akkor, amikor egy versenyen helyt kell állni, amikor az utolsó percekben is elengedhetetlen a fókuszált és összeszedett figyelem, az elme összpontosítása, a mentális erő.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos az izmok erősítése mellett az izmok nyújtása és a test edzése mellett az elme edzése is. A jóga ezekhez nyújt tökéletes eszközt, mert a jóga gyakorlatok nyújtják és rugalmasan tartják az izmokat és az izületeket, pihentetik az idegrendszert, lecsendesítik az elmét és javítják a koncentrációt. A Ra'yoka egy olyan jóga irányzat, ami speciális gyakorlatain keresztül a sportolók számára tökéletes eszközt nyújt a sport kihívásainak kitett testet és elmét újratölteni, rugalmasan tartani és a kitűzött célokat könnyebben elérni.

Ahhoz, hogy a sportban képesek legyünk jó eredményeket elérni, fontos az:

  • erő és állóképesség

  • rugalmasság

  • koncentráció

  • sérülések elkerülése

  • gyors felépülés

A jóga gyakorlása által az izületek, a szalagok és az inak rugalmassá és mobilissá válnak, erősödnek az izmok, hajlékonnyá és élettelivé válik a gerinc és stabilizálódik a belső szervek működése. A Ra'yoka rendszer a törzs erősítésére, az izmok nyújtására, a test méregtelenítésére, valamint az elme és a test egyensúlyának megtartására fókuszál. Éppen ezért nyújt a jóga hatékony segítséget minden sportolónak ahhoz, hogy fejlessze koncentrációs képességét és megtanítsa az elmét nyugodt, fókuszált állapotban tartani bármilyen stresszhelyzetben. A jóga jótékony hatásai között szerepel a test vitalitására, valamint a belső szervek (szív, tüdő, máj, gyomor) egészséges működésére gyakorolt hatása. Ennek köszönhetően esetleges sérülés vagy egy verseny utáni kimerülés esetén a felépülés, a regeneráció ideje jelentősen csökken. A jóga megtanít kezelni a stresszt, ezáltal nő a magabiztosság és a teljesítmény.

Ahhoz, hogy egy sportoló tökéletes teljesítményt nyújtson, elengedhetetlen számára, hogy testét uralni tudja, elméje nyugodt és fókuszált maradjon. Ehhez nyújt segítséget a Ra'yoka rendszer.

További információk: Telkes Orsi (www. relaxyoga.hu, + 36 30 203-1176)