Név:    
     
  Email cím:    
 
 
 
aktuális hírlevél
korábbi hírlevelek listája
   
    Orsi órái 2016-ban szünetelnek.

   


 

 

A jóga és a boldogság keresése

Ki ne keresné a boldogságot... évezredek óta keressük, kutatjuk... ki így, ki úgy.

De a boldogságot persze nehéz megtalálni, mert annyi minden más történik körülöttünk, ami folyton eltereli a figyelmünket erről a fontos célról. A mindennapok zajai, a számtalan tennivaló, a minden más fontosabb, mint én mentalitás. Mígnem a számos minden más intézése közben lassan elmegy mellettünk az életünk, anélkül, hogy egyetlen pillanatra is megálltunk volna élvezni azt, amink van. Pedig annyi pici csoda és szépség vesz körül. Vegyél egy nagy levegőt és állj meg egy percre.


Telkes Orsi vagyok. 2006-ban vettem egy nagy levegőt és tanult pályámat, a marketinget elhagyva a
hivatásom útjára léptem. Lecsendesedtem és a pillangó a vállamra röppent. Sokan kérdezték meg tőlem azóta is, hogy nem bántam-e meg a döntésemet, hiszen biztos munkahelyet, keresetet és szakmai megbecsülést cseréltem fel a bizonytalan jógaoktatói létre. A válaszom mindannyiszor gondolkodás nélküli, határozott nem. Életem legjobb döntése volt. Mert megtaláltam az utam, amin haladva folyton mosolyog bennem a lélek. Határtalan öröm látni, hogyan jobbítja a jóga az emberek életét, ahogy elmúlnak a fizikai fájdalmak és begyógyulnak a lelki sebek. Látni, ahogy egy-egy jóga óra után feltöltődve és mosolyogva mennek haza az emberek. És figyelemmel követni, hogy a rendszeres gyakorlás hogyan nyitja meg számukra a tudatos és egyben teljesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet felé vezető kapukat.

A jóga, ez a mintegy 5000 éves tudomány, életfilozófia igazi önismereti eszköz. Célja a test-lélek-szellem egységének újra megteremtése. A testgyakorlatok nyújtják és megerősítik az izmokat, rugalmasan tartják testünk járóbotját, a gerincoszlopot és az izületeket. A légzőgyakorlatok energetizálják, tisztítják a testet, a szerveket, egyenletessé válik az energiaáramlás, megszűnnek és megelőzhetőek a testi betegségek. A jóga valódi életmódváltozást eredményez; tudatosabbá válunk, életvezetésünk, táplálkozásunk testünk valós igényeit szolgálják. A rendszeres gyakorlás által energikusabbá, elégedettebbé, kiegyensúlyozottabbá válunk. Megtanulunk az állandósult zajban csendet teremteni magunkban, és utat engedni a belsőnkből feltörő váratlan boldogságnak.

A jógát nem lehet elég korán elkezdeni, de nemre, korra való tekintet nélkül bárki és bármikor elkezdheti. A jóga a fizikai gyakorlatokon keresztül hat a lélekre, a lélek gyógyulása pedig a test gyógyulását eredményezi. Mert ahogy nincs fény árnyék nélkül, úgy nincs test sem lélek nélkül. A jógagyakorlatok egészségi és fizikai állapottól függően egészen könnyűek és bárki számára elvégezhetőek lehetnek, de azok is megtalálják benne a kihívást és a fejlődést, akik egészségesek és inkább erősödni vágynak vagy izmaikat nyújtani szeretnék, vagy egészségük megőrzése érdekében kívánnak valamit tenni. A jógával a belső szervekre és minden a testben zajló folyamatra (vér- és nyirokkeringés, légzés, emésztés, méregtelenítés, stb.) pozitívan és serkentően hatunk, így lehet a jóga szinte minden megbetegedés gyógyításának alternatív vagy kiegészítő gyógymódja, az egészséges, hosszú élet eszköze és segítség azoknak, akik életmódváltásra törekszenek.

Szeretettel várlak!

Orsi